Kontaktna sočiva

Sloboda pokreta i dobar vid u jednom treptaju uz kontaktna sočiva

Individualni pristup svakom klijentu omogućava da korigovanje dioptrije kontaktnim sočivima iz našeg asortimana, učini vaš život komfornijm uz jednostavnu primenu. Namenjeni svima, od dečjeg uzrasta, odraslih, aktivnih sportista I poslovnih ljudi . U specijalizovanim prodavnicama Sani Optik-a u ponudi su kontaktna sočiva I sredstva za održavanje sočiva renomiranih domaćih i svetskih proizvođača poput Baush&Lomb, Alcon, Cooper Vision, Boston, Soleco. Najmodernijom tehnologijom I dizajnom možemo korigovati vid na daljinu I blizinu korektivnim , terapeutskim, mekim I tvrdim, sočivima. Dobar vid u jednom treptaju uz Sani Optik.

Meka kontaktna sočiva propuštaju kiseonik, veća su od tvrdih i polutvrdih sočiva i prekrivaju rožnjaču i deo beonjače. Ono što meka sočiva čini široko primenljivim je velika udobnost, ne dovode do zamagljivanja vida kada se zamene naočarima, omogućavaju veoma laku adaptaciju. Meka sočiva specifičnih karakteristika mogu imati i terapeutsku ulogu (koriste se u terapiji određenih patoloških promena na rožnjači). Zbog svoje veličine i oblika, lakše prijanjaju uz oko, teže se gube i samim tim su odličan izbor za osobe koje se bave sportom. Sočiva od silikon hidrogel materijala su novija verzija mekih sočiva. Odlikuju se većom propustljivošću kiseonika, omogućavaju bolje vlaženje očiju i otpornija su na stvaranje depozita.

U našoj širokoj ponudi mekih sočiva imamo: dnevna, mesečna, tromesečna, šestomesečna i godišnja sočiva različitih proizvođača, kao i terapeutska sočiva. Dnevna sočiva su izbor za osobe koje su osetljive na neki sastojak sredstava za održavanje, onima koji sočiva nose samo povremeno i onima koji nisu u potpunosti spremni da se pridržavaju uputstava za održavanje kontaktnih sočiva. Ona pružaju maksimalan komfor i slobodu. Mesečna, tromesečna i šestomesečna sočiva se preporučuju onima koji ih nose svakodnevno, u zavisnosti od specifičnih potreba i mogućnosti. Meka torična sočiva koriguju astigmatizam sa velikom uspešnošću. Multifokalna rešavaju probleme presbiopije, omogucavajući kvalitetan vid za sve distance.

Kozmetska sočiva omogućavaju potpunu promenu boje oka ili samo inteziviranje prirodne boje. U ponudi je široka paleta boja i nijansi, sa ili bez dioptrije.

Tvrda (PMMA) sočiva se prave od plastike koja je veoma izdržljiva, transparentna, dosta otporna na grebanje, ali i stvaranje depozita. Mana tvrdih sočiva je ta što ne propuštaju kiseonik, pa rožnjača kiseonik dobija preko suza, tako može javiti hipoksična reakcija. Ova vrsta sočiva se uveliko izbacuje iz upotrebe, retko je koriste samo dugogodišnji pacijenti.

Poboljšana verzija tvrdih sočiva su gas-propusna ili polutvrda sočiva (RGP) koja propuštaju kiseonik. Najveće prednosti ove vrste sočiva je što pružaju stabilniju oštrinu vida od mekih sočiva, dugotrajnija su, otpornija na stvaranje depozita, jedino su rešenje osobama sa visokim astigmatizmom i keratokonusom koji se ne mogu korigovati mekim sočivima.

Kod nas možete kupiti tvrda, gas-propusna i meka sočiva različitih proizvođača, različitih parametara, materijala, dizajna. Brendovi kontaktnih sočiva u Sani Optik-u: Baush&Lomb, Alcon, Cooper Vision, Boston, Soleco.

Sredstva za održavanje kontaktnih sočiva

Salisin

Rastvor za vlaženje i ispiranje kontaktnih sočiva.

Proizvođač SCHALCON S.p.A Uvoznik SANI GROUP

Pre upotrebe pročitati uputstvo.

Releasy Yal

Višenamenski rastvor za čuvanje, dezinfekciju, vlaženje, ispiranje i otklanjanje proteinskih naslaga, za sve vrste kontaktnih sočiva, uključujući i silikon-hidrogel kontaktna sočiva. Pogodan je za suvo i osetljivo oko. Pakovanje sadrži i antibakterijsku kaseticu za čuvanje kontaktnih sočiva.

Sastav:
Izotorni rastvor, pH 7.2, u 100 ml sadrži: Poliheksametilen bigvanid (0.0001%), Mirapol A15, Natrijum – edetat, Metiloksirans polimer i Natrijum – hijaluronat (0.025%).

Pre upotrebe pročitati uputstvo.

Pulilens

Sredstvo za održavanje naočara. Posebno prilagođeno za stakla sa antirefleks zaštitom. Izbegavati direktan kontakt sa očima.

Pre upotrebe pročitati uputstvo.

Imate pitanje za nas?

Proverite našu bazu često postavljanih pitanja i pronađite odgovor na svoje pitanje. Ako nemamo odgovor na Vaše pitanje, slobodno nas kontaktirajte.