Dioptrijske naočare

Naočare za vid u skladu sa Vašim potrebama

Potvrdjeno kvalitetne i sa cenama koje odgovaraju svim budžetima – naše dioptrijske naočare pomažu da vidite bolje i menjaju vaš izgled. Pažljivo odabrane naglašavaju oči i lice, dopunjuju stil i čine vas srećnim! Od kućnih brendova do dizajnerskih okvira naši dioptrijski okviri odgovaraju svim stilovima: elegantne, retro, klasične, ekstravaganten –odaberite savršene naočare za sebe i izgledajte drugačije!

Pravilno birajte naočare – jeftino na kraju često izađe skuplje

Na zdravlju ne smemo štedeti i zato nikada ne treba kupovati „gotove“ naočare, sa već ugrađenom dioptrijom, jer one samo mogu dodatno oštetiti vid i izazvati glavobolje. Zbog teške finansijske situacije i čestih poskupljenja, prinuđeni smo da štedimo na svemu – nažalost, i na dioptrijskim naočarima. Iako smo bez njih nesposobni da funkcionišemo, neretko se dešava da starije osobe kupuju „gotove“ naočare, sa već ugrađenom dioptrijom, na tezgama pijaca, u prodavnicama, drogerijama…

Međutim, na zdravlju ne smemo štedeti, pa apelujemo na sve penzionere da dioptrijske naočare nikako ne uzimaju na svoju ruku, već isključivo kod optičara, i to nakon pregleda oftalmologa. Zašto?

Veoma je važno naglasiti da naočare moraju biti izrađene prema specifikacijama nosioca, a ne tako da budu jednake za sve. Zbog toga je potrebno proći određene korake: utvrđivanje tačne dioptrije, odabir odgovarajućeg rama, uzimanje individualnih mera svakog nosioca, kao što je razmak zenica i, naravno, prilagođavanje okvira ergonomiji svakog nosioca.

Tih koraka nema prilikom kupovine naočara van optičarske radnje, te postoji velika mogućnost da dodatno pogoršaju vid. Takođe, može doći i do pojave forija ( neravnoteža očnog mišića ) i glavobolja. Konačno, i sama razlika u ceni između tih loših „gotovih“ naočara, i onih kupljenih kod optičara, nije velika. Puno je veća cena koju nosioci plaćaju ako tim „gotovim“ naočarima nepopravljivo pokvare vid.

EMILIA 61.141-17

Ženski dioptrijski okvir

WALDORF 0.057-02

Muški dioprtrijski ram

ANA HICKMANN 1.397-09A

Ženski dioptrijski okvir

Imate pitanje za nas?

Proverite našu bazu često postavljanih pitanja i pronađite odgovor na svoje pitanje. Ako nemamo odgovor na Vaše pitanje, slobodno nas kontaktirajte.