„Sani Optik“ u poseti „Kering Eyewear“ u Italiji

Podelite:

Predstavnici kompanije Sani Group, koja je autorizovani distributer kompanije Kering Eyewear za tržišta Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije, praćeni grupom kolega iz Sani Optik-a posetili su, krajem maja, sedište kompanije Kering Eyewear u Italiji, u Padovi.

Putovanje, koje je u svakom pogledu bilo uspešno, za cilj je imalo upoznavanje sa procesom nastanka naočara – od dizajnerske ideje do gotovog proizvoda, skladištenja i isporuke.

Poseta kompanija Sani Group i Sani Optik prva je ovog tipa koju je Kering Eyewear organizovao.

Predstavnici naših firmi posetili su Vilu Zaguri iz 16. veka u kojoj je smešten kreativni centar Keringa: dizajneri brendova, kreativni direktori, kao i odeljenje za izradu prototipova. Bila je ovo jedinstvena prilika da se u neposrednom razgovoru sa dizajnerima kolekcija sazna više o inspiraciji i realizaciji ideja, ali i prilika za razmenu iskustava.

Pored velikog skladišta okvira u Vescovani koje broji preko 4 miliona komada, poseta je obuhvatila i obilazak dve fabrike, u Trentiju u oblasti Di Cadore nedaleko od Padove.

Najveći utisak ostavio je sam proces proizvodnje koji je u najvećoj meri manuelan. Svaki okvir koji se proizvede, prolazi kroz faze ručne izrade, od poliranja, graviranja, postavljanja šarnira i krilaca do finalne kontrole. Partikularan pristup svakom modelu pokazuje posvećenost filozofiji brenda i ne čudi što je najveća impresija da se u Keringu naočare ne proizvode, već stvaraju poput umetničkog dela.