Naočare za sunce sa dioptrijom – zdravlje, zaštita i stil!

Podelite:

Osobe koje nose naočare za vid često nisu adekvatno informisane o mogućnostima nošenja naočara za sunce. Savremena tehnologija izdrade dioptrijskih stakala omogućava kreiranje naočara za sunce sa dioptrijom. Većina brendiranih naočara za sunce ostavlja opciju ugradnje dioptrijskih sunčanih stakala. 

Svaki izlazak iz kuće podrazumeva izlaganje štetnom UV zračenju. Tada je važno imati kvalitetnu zaštitu za oči, odnosno sunčane naočare sa UV filterom. Takve naočare mogu naravno biti i sa dioptrijom.  

Odaberite kvalitetan brend naočara za sunce

Kako biste se osigurali da za sebe kupujete najbolje, opredelite se za brendirane naočare za sunce. To znači da možete birati između kolekcija namenjenih svakodnevnom nošenju, zatim sezonskih, pa do luksuznih izdanja ekskluzivnih brendova. 

Zaključak je da su vam u skladu sa kategorijom kvalitetne naočare dostupne u više cenovnih rangova. Možete da se opredelite kako za povoljnije varijante tako i za deluks izdanja. Rezultat će biti potrebna pokrivenost i zaštita vaših očiju tokom boravka na suncu, bezbednost tokom vožnje, ali i svake aktivnosti u prirodi ili dok se bavite sportom. 

Zaštita za oči bez rizika od infekcije

Ako se osvrnemo na zaštitu od sunca sa dioptrijom, naočare za sunce sa dioptrijom svakako imaju prednost nad kontaktnim sočivima. Najjednostavnije je ilustrovati kroz primer odlaska na more. Kontaktna sočiva će u dodiru sa morskom vodom biti kontaminirana, a samim tim rizična po vaše zdravlje, zbog mogućnosti stvaranja infekcije. Za razliku od sočiva, naočare za sunce sa dioptrijom pružaju potrebnu zaštitu od UV zračenja, pomažu da bolje vidite i anuliraju rizike od infekcije. 

Važno je napomenuti da obratite pažnju na to da naočare koje odaberete treba da pružaju stoprocentnu zaštitu od UV zračenja. Ukoliko možete dobro je priuštiti sebi i polarizovana stakla koja štite oči od svakog odsjaja. 

Dokazano je da su sunčevi zraci veoma štetni za oči, te da izazivaju trajna oštećenja oka. Upravo iz ovog razloga je važno obezbediti očima adekvatnu zaštitu. Bez naočara za sunce izlažete svoje oči nepotrebnom riziku. 

Ukoliko ste savremeni i pratite modu, ne brinite, svetski brendovi vam stalno pripremaju nove i kreativne modele koji će dodatno dati pečat vašem ličnom stilu, a vi možete uživati noseći atraktivne sunčane naočare sa dioptrijom ili bez nje!